maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kaunistavat kasvit

Kasvit tekevät kodista viihtyisän näköisen ja jotenkin elävämmän. Kasvien kasvua on myös mukava seurata ja se onnistumisen tunne, mikä tulee, kun huomaa kasvin kukkivan tai tekevän uusia lehtiä, on aika mahtava. 

Muuttaessamme omaan kotiin noin 1,5v sitten, meillä oli vain muutamia kasveja, mutta saimme niitä pikku hiljaa mummoilta ja äideiltä, nyt niitä onkin jo aika paljon. Aluksi kasvien kasvattaminen tuntui ihan käsittämättömän vaikealta, useampi jukkapalmu koki kuoleman, samoin parille traakkipuulle ja kaktuksille kävi kehnosti. Taisin hukuttaa ne rakkauteen eli kastelin niitä liikaa.

Tällä hetkellä meiltä löytyy nahkamuori, anopinhammas, kolme traakkipuuta, kultaköynnös, kumiviikuna, fiikus, vesifiikus, joulukaktus ja jukkapalmu, sekä minun kukkiva ylpeydenaiheeni, viirivehka. Laitoin kevääksi itämään myös timjamia, persiljaa, tomaatteja ja basilikaa. Saas nähdä, kuinka onnistun taimien kasvatuksessa. Tällä hetkellä kaikki muut paitsi tomaatti, itävät jo.

Tällä hetkellä meillä voi melkein kaikki kasvit traakkeja ja kultaköynnöstä lukuun ottamatta hyvin. Traakit on vähän kituliaita, mutta yritän uskotella itelleni, että kyllä ne tuosta virkistyy, kun valo lisääntyy ja kevät tulee kunnolla...

Siemenet itämässä. Tällä hetkellä itää jo timjami, persilja ja basilika. :)

Vasemmassa kuvassa viirivehka ja oikeassa kuvassa anopinhammas ja joulukaktus.

Vasemmassa kuvassa nahkamuori ja oikeassa kuvassa kumipuu.

Vasemmassa kuvassa fiikus (ficus benjamina natasja) ja oikealla kultaköynnös.

Traakkipuut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti