torstai 16. huhtikuuta 2015

Uusi auto

Kasvit vaan kasvaa ja kevät edistyy! :) Myin tosiaan edellisen autoni pois reilu viikko sitten ja maanantaina käytiin hakemassa uusi auto Pudasjärveltä. Samalla pyörähdettiin Oulussa mutka, mutta harmi kyllä ei ehditty jäädä sinne pidemmäksi aikaa, kun oltiin niin myöhään liikenteessä. Tiistaina kävin siirtämässä auton omiin nimiini ja ajelin Oikaraiselle pesemään sitä.

Auto on tosiaan farmarimallinen Toyota Corolla vm. -95 ja ihana, mie oon aina tykännyt Toyotoista. Ulkoa päin se on ihan siistissä kunnossa, mutta sisältä se oli vähän kaamea, kun siellä oli kuskattu koiria ympäriinsä ja lisäksi vielä tupakoitu. Pesin ja puunasin sitä ahkerasti pari päivää ja tulihan siitä siisti! Tupakanhajunkin sain pois. Toivotaan, ettei se palaakaan. :)

Jokaisen tupakoivan ihmisen pitäisi pestä tuollainen auto. Se vaaleanrusehtava tuhkakupilta haiseva vesi, mikä tuosta autosta tekstiilipesurilla lähti, oli melkoinen elämys. Kun sen kaiken ruskean möhnän kuvittelee keuhkoihinsa, niin vähemmästäkin alkaa ällöttämään. Tulin siinä autoa pestessä pohtineeksi sitäkin, että miksihän Suomessa on nuuskanmyynti kielletty ja tupakointi sallittu? Tupakoinnilla vahingoittaa paitsi itseään, myös ympäristöään ja ympärillä eläviä ihmisiä, kun taas nuuskankäyttö kaikessa ällöttävyydessään vahingoittaa kuitenkin vain käyttäjää itseään. Jotain ristiriitaista siinä on. Minun puolestahan molemmat voisi ihan hyvin kieltää, kun en kumpaakaan touhua harrasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti