perjantai 8. toukokuuta 2015

Operaatio parveke

Olen päättänyt tänä kesänä laittaa meidän parvekkeen oleskeltavaan kuntoon. Tällä hetkellähän siellä ei viihdy kukaan, koska siellä on vain rähjäinen koiran tuhoama nojatuoli, joka pitäisi oikeasti polttaa tai hävittää muuten. Se on vaan jäänyt sinne. Parveke on siis aivan mahdottomassa kunnossa tällä hetkellä. Yksi syy tähän intoon laittaa parveke kuntoon, on tietysti nuo tomaatit. Ne on kasvaneet ihan hirmuisen isoiksi ja vievät puolet meidän pienestä keittiön pöydästä... Kyllä ne jo kohta joutaisivat ulos kasvamaan.

Meidän parveke itsessään on aika iso, sen mitat ovat 1,7m x 3,5m. Huono puoli on se, että siellä ei ole parvekemattoa, mitään laatoitusta, puulattiaa tai muutakaan, pelkästään betoni, joka ei todellakaan ole mikään viihtyisä tai kaunis katseltava. Ajatuksena on ollut hankkia sinne harmaata parvekemattoa, mutta jostain pitäisi löytää sitäkin sopivissa mitoissa. Ei ole järkeä ostaa pikkupalasia tai kovin kapeaa mattoa, jota joutuisi sitten leikkelemään miten sattuu.

Mulla siintää mielessä kuva parvekkeesta, jossa olisi pöytä ja pari tuolia, kasveja ja kasveille joku järkevä systeemi. Meillä on parvekkeen kaiteet aika korkeat ja betoniset, ja parveke on lisäksi pohjoisen puolella, joten aurinko ei paista sinne kuin illalla. Siksipä kasvit pitäisi saada pois lattian rajasta ja vähän ylemmäs, jotta ne saisivat enemmän valoa. Olen mietiskellyt siihen tarkoitukseen vanhaa penkkiä, hyllyjä tai jotain ihan uutta systeemiä. Olen aika ihastunut niihin hyllyihin, joissa hyllyt pienenevät ylöspäin... 

Tässä vähän pinterestin selailusta syntynyttä inspiraatiota kasveja ajatellen:


Tässä on kiva idea, pari penkkiä päällekkäin:
Jos tämä kämppä olisi meidän oma, ideoita olisi huomattavasti enemmän. Vuokrakämpän seiniin ei kumminkaan tee mieli alkaa porailemaan yhtään mitään. Parvekkeen lattiaan laittaisin ehdottomasti tuollaisen laudoituksen, kuin parissa edellisessäkin kuvassa näkyy ja lisäksi sitten jonkun iloisen värisen räsymaton. :) Minun ehdottomiin parvekeunelmiin kuuluu tuollainen katosta riippuva tuoli, ehkä vielä joskus!

Ja kaikki kuvat ylintä lukuun ottamatta on tosiaan pinterestistä napsittu malleiksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti